Tips voor beter tennissen

 

Een beetje ballen lukt al gauw. Maar het betere werk vereist veel vaardigheid. Iedereen die al wat langer tennist weet dat. Hierna volgen een paar elementaire tips om beter te tennissen.

Racket naar achteren 

Haal je racket naar achteren zo gauw je ziet waar de bal gaat komen (kijk dus altijd alleen maar naar de bal, de rest komt vanzelf). De meest gemaakte fout in tennis is het niet tijdig naar achteren halen van het racket! Dat kan niet snel genoeg.

Kijk naar de bal tot op je racket

Wel eens gekeken naar een hond die een door de baas gegooide bal probeert te vangen? Die hond is zo gefocust op die bal dat hij hem zelden mist. Kijk dus naar de bal als die het racket van de tegenstander verlaat (haal meteen je racket naar achteren weet je wel) en blijf kijken naar de bal tot dat je deze zelf slaat. Alleen al deze oefening, hoe simpel ook, doet wonderen! 

Ontspan

Raak de bal voor je. Speel de bal en laat de bal niet met jou spelen. Houd tijdens het slaan je hoofd stil. Maak je geen zorgen over waar de bal naar toe gaat. Dat komt allemaal goed als je niet kijkt. Nieuwsgierigheid is in dit geval funest. Ingeval van spanning: adem diep uit door je buik en alle spanning glijdt van je af!

Swingen met gevoel 

Onderdruk de drang om snel te zwaaien met je racket. Een wilde krachtige zwaai zorgt ervoor dat de bal wild van je racket afketst. Met een vaste en afgemeten swing kun je de bal gecontroleerd en afgemeten spelen. Je zult er versteld van staan hoe langzaam je maar hoeft te zwaaien om de bal toch voldoende snelheid mee te geven. Hoe sneller je zwaait, hoe minder contact je hebt met de bal en hoe minder controle. 

Door de knieën

Door de knieën lichtjes gebogen te houden, ben je in staat snel naar de bal te gaan. Bovendien wordt het hierdoor mogelijk om tijdens het slaan het gewicht op een natuurlijke wijze naar voren te kunnen brengen. Zorg er voor dat het gewicht dan al op de voorvoet is. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0570551670 (clubgebouw)

De Negenhoek

Sportweg 1
7434 RZ Lettele

KVK-nummer

40650489