Dubbelkampioenschappen 2018 fraai afgesloten

21 juli 2018


De dubbelkampioenschappen 2018 zijn gestart op donderdag 12 juli. De finales waren op vrijdag 20 juli.
Voor deze tijdsindeling is gekozen om meer mogelijkheden te bieden aan jongere leden om deel te nemen. Voor hen zijn de weekeinden vaak lastig vrij te maken. Die opzet is uitstekend gelukt gezien de grote deelname van maar liefst 48 spelers en speelsters!

Vrijdagavond werd het toernooi afgerond met de finales. En hoe! Uitstekende finalisten, mooie wedstrijden, heerlijk weer en een "uitverkocht" terras. Veel mooier kan het niet worden!
Als eerste werd nog een halve finale gespeeld bij de heren A: Mark van der Tol en Andre Daggenvoorde tegen Peter Groot Koerkamp en Tom Meijerink. Mark en Tom wonnen overtuigend en met goed tennis met 6-1 / 6-3.
Tegelijk werden de finales van de dames B en heren B gespeeld. In de dames B speelden Simone te Boekhorst en Meike Meijerink tegen de gezusters Haverkamp, ofwel Betsy Bloemenkamp en Fien Zandbelt. In de voorronde hadden Simone en Meike overtuigend gewonnen van Fien en Betsy. Nu leek het weer die kant op te gaan met 6-1 in de eerste set voor Simone en Meike. Maar in de tweede set kwamen Fien en Betsy ijzersterk terug: 6-2 voor hen. Dat betekende een supertiebreak om tot een beslissing te komen. Die werd toch weer gewonnen door Simone en Meike: 10-5. Een mooi einde aan een spannende finale met prima tennis en met Simone en Meike als kampioenen bij de dames B.
Bij de finale heren B tussen Dick Meuleman en Erik Schiphorst tegen Gerard Haverkamp en Ronald Lipholt ging het op een vergelijkbare wijze: de eerste set was overtuigend voor Dick en Erik. Ook hier kwamen de tegenstanders, Gerard en Ronald, in de tweede set sterk terug. Toch ging ook deze set uiteindelijk met 6-4 naar Dick en Erik. Daarmee werden zij de kampioenen bij de heren B.
Hierna volgden de finales van de dames A en de heren A. Bij de dames ging het tussen Bianca Klein Koerkamp met Tonny IJsseldijk en Ans Gerritsen met Ans Schutte. In de eerste set gaven Ans en Ans goed partij, maar ging de winst toch met 6-4 naar Bianca en Tonny. In de tweede set waren Bianca en Tonny duidelijk de bovenliggende partij en wonnen ze deze met 6-1. Daarmee waren Bianca en Tonny de kampioenen bij de dames A.
Tegelijk met de dames A speelden ook de heren A hun finale. Deze ging tussen Mark van der Tol met Andre Daggenvoorde tegen Willem Pikkerij met Jan Haverkamp. In deze finale zetten Mark en Andre hun goede tennis van eerder op de avond in de halve finale voort. Mark zette Willem en Jan met mokerslagen onder flinke druk en zijn maatje Andre bracht alles net zo hard terug als dat het kwam van Willem en Jan. Er was geen beginnen aan voor Willem en Jan, hoewel ze er alles aan deden en regelmatig prima tegengas gaven. Mark en Andre, die in de voorronde nog een wedstrijd verloren tegen Hans Haverkamp en Thijs Oosterwijk, waren deze avond ongenaakbaar en haalden met hoog niveau de partij naar zich toe met 6-1 en 6-1. Terechte kampioenen!
Na de wedstrijden volgden bij ondergaande zon de prijsuitreiking door Joke Haverkamp, het dankwoord van voorzitter Gerard Gerritsen aan iedereen die aan het toernooi had bijgedragen en een lange en gezellige nazit. Het terras zat tot diep in de nacht vol. Het was er ook de avond voor!
Hopelijk is het mixtoernooi van begin september, meteen na de Deventer Tenniskampioenschappen, weer net zo goed bezet!
Klik hier voor alle informatie vanuit de toernooiklapper. 
En......... kijk ook even naar de foto's!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0570551670 (clubgebouw)

De Negenhoek

Sportweg 1
7434 RZ Lettele